2.480 Görüntüleme MAKALE 0 Yorum

Yanlış bir aşka kapılmamak için ne yapmak lâzım?Sevgili hocam Halit Ertuğrul Bey,

...

Kitaplarınızı okuya okuya yolumu düzelttim. Çok yanlış şeyler yapıyordum. Çok fanatiktim, çok asiydim. Herkesle kavgalıydım. Annem kaç defa “Seni doğuracağıma keşke bir taş doğursaydım. Bari ağır uslu şurada dururdu” diye feryat etti. Ama “Allah seni ıslâh etsin” diye de çok duâ etti. Allah’ım, annemin duâlarını kabul etti. Sizinle ve kitaplarınızla tanışmayı kısmet etti.

Şimdi okulda başarı için, evimde huzurum için çalışıyorum. Kitaplar okuyorum, imanımı ve kültürümü arttırmaya çalışıyorum.

Kitaplarınız bana çok müthiş etki yaptı. Beni daha önce tanıyanlar inanamıyor: “Sen böyle olur musun?” diyorlar. Desinler, Allah’a şükür doğru yolu buldum.

Hocam inşallah bölümü birinci olarak bitirip, üniversitede kalmak istiyorum. Bütün plânlarım bunun üzerine.

Artık dünya sevgisinden, aşkından ve meşkinden elimi çektim. Ama bunun için bana yardımcı olmanızı istiyorum. Nihayet insanım, her an eski günlere kayabilirim.

Hocam eski günlere bir daha dönmemek ve bir daha yanlış aşk tuzağına düşmemek için ne yapmam lâzım? Çünkü bunun acısını çok çektim. Yani kendime gelmişken o acıları bir daha yaşamak istemiyorum.

Allah gücünüzü, kuvvetinizi arttırsın da yazın.

Sevgiler hocam.

Cihan ÖRNEK

TAVSİYELER

Sevgili Cihan Bey, sizleri bütün kalbimle tebrik ede-rim. Bütün samimiyetiniz ve açık sözlülüğünüzle nere-lerden ve nasıl geldiğinizi ifade etmişsiniz. İnşallah sizin bu güzel dönüşünüz, bu tür problemler yaşayanlara da örnek olur.

Bu azim, bu kararlılık ve bu inanç içindeki sizler gibi gençlerin, bir daha sarılmayacağı ve yollarından asla taviz vermeyecekleri ümidindeyim. Ama bir hatırlatma kabilinden de olsa, sorunuza cevap vermeye çalışacağım.

Yanlış bir aşka kapılmamak için ne yapmak lâzımdır?

Yalnız yanlış bir aşk için değil, bütün yanlışlar için, insan sağlam, istikrarlı ve kuvvetli bir hayat anlayışı geliştirmelidir. İnsan, hayatının ve felsefesinin temelleri ne kadar güçlü olursa, o kadar problemlere karşı direnci artar, olaylar önünde de dimdik, ayakta kalır.

Bunlar nasıl başarılacaktır?

1- Cinsellik tuzağına karşı tedbir alın. Kendinizi denetlemek ve kollamak için, kendi kendinize görev verin.

2- Yanlış yaptığınız zaman mutlaka kendinize bir ceza kesin. Bu üç gün, oruç tutma veya bir günde on günlük kaza namazı kılma olabilir.

3- Sizin gibi düşünenlerden ayrılmayın. Çünkü birlikteliğiniz kötülüklere karşı güç ve set olur.

4- Kendinizi, inancınızı ve moral değerlerinizi tanıtan, anlatan ve psikolojinizi güçlendiren kitaplar okuyun. Meselâ, Risâle-i Nur kitapları bunlardan birisidir.

5- Kendinize iyi bir arkadaş grubu oluşturun. Sohbetler düzenleyin veya düzenlenen sohbetlere gidin. Böylece kendi denetiminizi daha iyi yaparsınız.

6- Günahların şiddetli ceza ve azaba dönüşeceğini unutmayın.

7- Cinselliğinizi tahrik eden sinema, kitap ve benzeri fantazilerden uzak durun.

8- İbadetlerinizi asla bırakmayın. Çünkü ibadetler, insanın en güçlü koruma polisleridir.

9- Sevginizi, aşkınızı Allah yolunda kullanmaya çalışın.

10- Günü ve zamanı geldiğinde evlenin. Evlilik, insanı cinsellik ve şehvet belâsından korur.

Bütün bunların yanında en önemli tedbir de şu olmalıdır:

Ben bir kulum. Bir imtihan yaşıyorum. Her davranışımın hesabını, her an karşıma çıkması muhtemel ölümle birlikte vermeye başlayacağım. Öyleyse her gece kendimi sorguya çekip, kendime sormalıyım:

Bu günkü manevî kazancım ne? Ölüme ne kadar hazırım? Bu denetim sizi zararlı olan her şeyden koruyacaktır.

Halit Ertuğrul

Yeni Asya Gazetesi - Elif Eki

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş