Kafama Göre Okurum Diyenlerin Kitabı "Afacanlar Kampı"

3.249 Görüntüleme Kitap 0 Yorum

Siyer Çocuk, yılın ilk çocuk yayını Kafama Göre Serisi’nin ilk kitabı olan Afacanlar Kampı’nı okuyucuları ile buluşturdu. Yazar Şeyma Özdemir’in kaleminden çıkan macera kitabı, alışılmışın dışında bir okuma metodu sunması özelliği ile Türkiye’de alanında bir ilk olarak karşımıza çıktı.

124 sayfa, 30 farklı olay ve birbirinden bağımsız 8 farklı son içeren kitap geleneksel kitaplardan farklı olarak okuyucuna kitabın içinde hissi veriyor. Böylelikle okuyucunun akıcı bir tema içerisinde sebep-sonuç ilişkisini daha sağlıklı bir şekilde kurabilmesini sağlıyor. Ayrıca okuyucuya kendi tercihlerinin nasıl sonuçlar doğuracağını öğretmeyi hedefliyor.

Özetle okuyucu, kitabın kahramanı oluyor. Ara ara sayfanın en altında bulunan seçenekler ile kitabı kendisi yönlendiriyor. Karakterine en uygun seçeneği seçip, sonucunda neler yaşayacağını bizzat tecrübe edebiliyor. Ve öğrendiği değerli bilgileri teorik bilginin aksine yaşam serüveninde öğrendiği için, gerçek hayatta çok daha kolay kullanabilmesine imkân tanıyor.

Kitap, 8-12 yaş aralığındaki çocuklara hitap ediyor. İçeriğinde ise arkadaşlar arasında doğru iletişim teknikleri, özür dileme bilinci, öfke kontrolü, empati, pişmanlık, güven, hoşgörü, affedici olma vb. gibi ahlaki değerler olarak isimlendirdiğimiz çok kıymetli bilgileri bilgiye boğmadan eğlenceli bir üslup ile işlediğini görüyoruz. Ayrıca dini değer ve kavramlar olarak; İbadet, Takva, Hadis-i Şerif, Sadakat, Gıybet, Namaz, Teyemmüm, Kıble-Yön tayini gibi konulara da yer verilmiş.

Şeyma Özdemir Kimdir?

1989 Bartın’da dünyaya gelen yazar, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat fakültesini 2012 yılında bitirdi. Diyanet’e bağlı Kuran Kursu’nda hafızlığını tamamladı ve eğitim verdi. Çeşitli kreş ve anaokullarında çalışarak birçok çocuk tiyatrosu yazarlığı ve yönetmenliği yaptı. Akabinde yüzden fazla öğrenciye özel ders vererek bazı eğitim kurumlarına özel eğitim içerikleri hazırladı. Birçok dergi ve dijital platformda yazı yazdı. Ayrıca Nur Avcısı Kutu Oyunu ve Siyer konulu Suffa Mobil Oyunu’nun içerik yazarlığını yaptı.

Halen dijital platformlardaki projelerine ve kitap çalışmalarına devam etmektedir.

Evli, iki çocuk annesi ve Ankara’da yaşamaktadır.   

İnstagram: @hfzseymaozdemir

Afacanlar Kampı Kitabı - Siyer Çocuk Yayınları

Kitap Künye Bilgi

Kitap İsmi : Afacanlar Kampı
Yayınevi : Siyer Çocuk
Türü : Macera
Sayfa Sayısı  124
Hedef Kitle : 8-12 Yaş
Yazar : Şeyma Özdemir

Afacanlar Kampı Kitabı - Siyer Çocuk Yayınları

Yazar okuyucularına şöyle sesleniyor:

Hey Kahraman! Yok yok, yanlış duymadın. Kah-ra-man diyorum. Bu kitabı eline aldığına göre sen bir Kahramansın! Bu kitap senin serüvenin, oyuncu sensin. İçinde sen varsın!

Kitapta ummadığın yerlerde pek çok seçeneklerle karşılaşacaksın. Kendine en uygun olanı seçip, okumaya devam edeceksin. Seçtiğin seçenekler seni acı bir sona da götürebilir, maceradan maceraya da sürükleyebilir.

Heyecanlandın değil mi? Evet evet kalp atışlarını duyar gibiyim. Hadi bakalım sözü uzatmayalım o zaman. Seni, senin dünyan ile baş başa bırakalım.

Bakalım bu serüvenli yolculukta seni neler bekliyor...

Afacanlar Kampı’na hoşgeldinn!

Satın Almak İçin Tıklayın!

Şeyma Özdemir

İnstagram: @hfzseymaozdemir

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş