Aylık Esma-i Hüsna Dergisi - Allah'ın Güzel İsimleri

9.773 Görüntüleme Dergi 0 Yorum

Esma öğrenim konusu olmaktan çıktığından, hayattan koparıldığından bu yana uzun zaman geçti. Fakat artık esmanın yeniden konuşulması gerektiğini söyleyenler de yeni projelerle ortaya çıkıyorlar. Senai Demirci'nin Esma Dergisi, bu çabaların başında geliyor. Uzun yılların rüyası olarak ortaya çıkan dergi için Demirci 'Her eşya, canlı ya da cansız onlarca esmanın tecelli yeridir. Biz de bir esma dergimiz olsun ama hayatın esma olduğunu, esmanın hayat olduğunu bize anlatsın diye yola çıktık. Esmayı duvarlara asılan bir nostalji, hastalık tedavisinde kullanılan bir tablet gibi görmekten kurtulmak için bu yol' diyor. Sözün özü olarak ise 'Moda derginiz vardı, yemek dergisi de çıkardınız, spor derginiz de oldu, hani sizin esma derginiz?' diye sorulunca hesap günü, ümmet adına cevap vermeyi ümit ediyorum: Evet, bir esma dergimiz oldu' diye de ekliyor.

Dergiyi okumak isteyenler nasıl ulaşabilirler?

Abonelik  sisteminde başta sorunlar yaşadık. Ancak büyük oranda düzeldi. Bizimki gibi baskısı az bir dergiyi genel dağıtıma vermek zor. Sağolsun NT'ler sahip çıktılar. Ümidim o ki, esma gündemini diri ve dik tutmak adına okuyucular hem umduğunu bulur dergide hem de dergi umduğu okuyucuya ulaşır. Dergimizin sahibi Muhammet Özdemir, şahsi telefonunu abone işlemlerine ayırdı. Adını soyadını yazıp bir SMS gönderene dönüyor ve detayları bizzat konuşuyor. 0532 2269757
Derginin konu başlıklarına  www.esmadergisi.com adresinden ulaşmak mümkün. sosyal medyada da aktif olarak yer alıyoruz. facebook.com/esmadergi ve twitter.com/esmadergi.

Aysel Yaşa

Yeni Şafak Gazetesi

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş