Yeni bir isimle, yine aynı yolda: Onur TV'den TV111'e...

6.953 Görüntüleme Web Sitesi 0 Yorum

Risale-i Nur merkezli tematik bir kanal olan TV111, entelektüel açıdan öne çıkmış kişilerle röportajlar yapıp; sempozyum, seminer ve konferans programlarını da izleyicisiyle buluşturuyor. Şu an kendi alanında uzman, eğitimci ve yazarlarıyla haftalık yirmiden fazla program çekimi yapılan TV111’de, Metin Karabaşoğlu, Kenan Demirtaş, Ahmet Özkılınç, Abdürreşid Şahin, Zübeyir Tercan, İkram Arslan, Ahmet Ay, Ömer Faruk Uysal, Caner Kutlu, Suad Alkan, Melahat Güler, Nurender Kuşaslan gibi isimler düzenli program yapmayı sürdürüyor. İnternet olan her yerde www.tv111.com.tr adresi üzerinden izlenebilecek olan kanala sosyalmedya mecralarından da ulaşabilmek mümkün.

Neden TV111?

Bir buçuk yıldan beri Onur TV olarak sürdürdüğü yolculuğu, geçtiğimiz haftadan itibaren TV111 ismine taşıyan kanal, bu değişimi de daha profesyonelleşmesinin bir adımı olarak düşünüyor. 111'in anlamı ise manidar. Bediüzzaman Said Nursî'nin, Lem'alar'da geçen:

"Evet, üç elif ittihad etmezse, üç kıymeti var. Sırr-ı adediyet ile ittihad etse, yüz on bir kıymet alır. Dört kere dört ayrı ayrı olsa, on altı kıymeti var. Eğer sırr-ı uhuvvet ve ittihad-ı maksat ve ittifak-ı vazife ile tevafuk edip bir çizgi üstünde omuz omuza verseler, o vakit dört bin dört yüz kırk dört kuvvetinde ve kıymetinde olduğu gibi, hakikî sırr-ı ihlâs ile, on altı fedakâr kardeşlerin kıymet ve kuvvet-i mâneviyesi dört binden geçtiğine, pek çok vukuat-ı tarihiye şehadet ediyor..." ifadelerinden ilham alarak bu ismi seçen TV111, Kur'an mesleğine emeğini adayan 'ittihad etmiş üç elif (111)' olma duasında.

Metin Karabaşoğlu, Kenan Demirtaş, Ahmet Özkılınç, Abdürreşid Şahin, Zübeyir Tercan, İkram Arslan, Ahmet Ay, Ömer Faruk Uysal, Caner Kutlu, Suad Alkan, Melahat Güler, Nurender Kuşaslan gibi isimlerle düzenli programlar yapmayı sürdüren TV111, kâinatı ve Kur'an'ı Bediüzzaman'ın fikirleri ışığında okumak isteyenler için yeni ve nitelikli bir bilgi paylaşım platformu.

www.tv111.com.tr

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş