Çağın Vicdanı Bediüzzaman - Prof. Dr. Nevzat Tarhan

4.789 Görüntüleme Kitap 0 Yorum

Alanının öncü isimlerinden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, yazmış olduğu Çağın Vicdanı Bediüzzaman isimli çalışmada, çağımızın en önemli mütefekkirlerinden Bediüzzaman Said Nursî’nin kişiliği, insan ve toplum görüşü, liderlik sanatı ve demokrasi kültürüne katkısı bağlamında kaleme aldı. Eserin tanıtım toplantısı5 Mart Pazartesi günü Eresin Topkapı otelinde yapılacak.

Prof. Tarhan ‘Çağın Vicdanı Bediüzzaman’ isimli yeni kitabında Bedizüzzaman’ın; İdealist oluşunu, İnnovotif oluşunu, Realist oluşunu, Aktivist oluşunu, Psikolojik verilere uygun yazışını, Materyalizm gibi saldırgan düşüncelerle akıl yürütme ile savaşıyor oluşunu, Direnişçi oluşunu, Barışçı oluşunu, Spritüalist oluşunu, Sahici oluşunu, Hak ehli oluşunu ve benzeri gibi pek çok meziyetini, bir psikiyatri uzmanı gözüyle değerlendirdi, yorumladı.

Maruz kaldığı psikolojik savaş yüzünden henüz yeterince ve doğru şekilde tanınmamış bulunan Bediüzzaman Said Nursî’nin kişiliği, insan ve toplum görüşü, liderlik sanatı ve demokrasi kültürüne katkısı bağlamında kaleme alınan bu değerli çalışmanın tanıtım toplantısında Psikiyatri camiasının öncü isimlerinden Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın eseriyle ilgili bir konuşma yapması bekleniyor...

Haber7

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş