4.245 Görüntüleme Ümit Hikayeleri 0 Yorum

Bahar mevsiminden bir gün, tenha trendeki yolcu kompartmanını bulur ve yerleşir. Üşümüştür, dışarısı gibi içerisi de serincedir. Hemen kaloriferi en yüksek dereceye getirir. Birkaç dakika sonra ısınmaya başladığını hisseder, evet evet, kompartman azıcık da olsa ılıklaşmıştır.

Birkaç dakika sonra elinde bavul ve çantalarla başka bir yolcu kompartmana girer. Kompartmanın kalabalık olmamasına sevinir, ama gözü kalorifere takılır. Kaloriferin en yüksek derecede çalıştığını görünce, daha yerine yerleşmeden duruma müdahale eder: "Şey, beyefendi" der diğer yolcuya, "içerisi çok sıcak olmuş, kaloriferi biraz kısabilir miyiz?"

Üşümesi tam geçmemiş diğer yolcunun yüzü buruşur ve şu karşılığı verir:

"Hava çok soğuk ve kompartman daha yeni ısınıyor. Biraz daha ısınsın, merak etmeyin kapatırım." "Yeni mi ısınıyor? Allah aşkına, hamam gibi olmuş burası."

"Abartmayın, lütfen! Ne hamamı, girdiğimde buz gibiydi, kaloriferi açtım da birazcık ısındı." "Abartmak mı? Asıl siz abartmayın, sanki kuzey kutbundan bahsediyorsunuz. Burada yalnız değilsiniz; tek başınıza yolculuk etmiyorsunuz ki."

"Aynı şey sizin için de geçerli, sadece kendinizi değil başkalarını da düşünmeniz gerekir."

"Özür dilerim, ama asıl düşüncesizlik yapan sizsiniz, kaloriferi sonuna kadar açıp içeriyi o kadar sıcak yapmışsınız ki nefes almak mümkün değil. Şimdi de kalkıp düşünceden söz ediyorsunuz."

Yolcularımızın sesi giderek yükselir. Tartışma alevlenir. Diğer yolcular yerlerinden kalkıp onların yanına gelir. Kimi üşüyen, kimi ise sıcaklayan yolcunun tarafını tutar.

Sonunda gürültüyü duyan tren görevlisi kalabalığı yara yara olay yerine gelir. Tartışma o kadar büyümüştür ki, konunun ne olduğunu anlayamaz. Büyük bir çabayla tartışmayı sakinleştirip, sorunun ne olduğunu sorar: "Kalorifer!" der yolculardan biri. "Birisi çok üşümüş kaloriferi sonuna kadar açmak istiyor. Diğeri çok sıcaklamış, kapatmak istiyor. Mevzu bu.

Tren görevlisi şaşırır ve gülümser:

"Tamam da beyler, bu vagonda arıza var. Kaloriferler çalışmıyor ki!"


Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş